Upsetting
Saturday, February 28, 2004
 
“Color or class do not define people or politics.” —Rosario Morales

What is Classism?
Stigmatizing poor and working class people and their cultures and assigning high status to the affluent and their culture solely because of their relative wealth. (Race & Culture Text Book)

Cultural/Regional Uppercrust Savvy Test (CRUST)

1. When you are "posted" at the country club,
a. you ride horses with skill.
b. you are elected to the governance board.
c. you are publicly announced as not having paid your dues.
d. a table is reserved for you in the dining room whether you use it or not.

2. An arabesque in ballet is
a. an intricate leap.
b. a posture in which the dancer stands on one leg, the other extended backwards.
c. a series of step performed by a male and female dancer.
d. a bow similar to a curtsy.

3. The Blue Book is
a. the income tax guidelines.
b. a guide to pricing used cars.
c. a booklet used for writing essay exams.
d. a social register listing 400 prominent families.

4. Brookline is located
a. in suburban Boston.
b. on Cape Cod.
c. between Miami Beach and Fort Lauderdale.
d. On the north shore of Chicago

5. Beef Wellington is
a. the king’s cut of roast beef.
b. beef tenderloin in a pasty crust lined with paste.
c. an hor d’oeurve flavored with sherry.
d. roast beef with Bearnaise suace.

6. Choate is
a. a gelded colt used in fox hunts.
b. a prep school.
c. an imported brandy
d. the curator of the Metropolitan Museum of Art.

7. The most formal dress for men is
a. white tie.
b. black tie.
c. tuxedo.
d. decolletage.

8. The Stranger is
a. the black family who moves into the neighborhood.
b. Howard Hughes.
c. a book by Camus.
d. an elegant restaurant in San Francisco.

9. Waterford is
a. a health spa for the jet set.
b. a "fat farm".
c. hand-cut crystal from Ireland.
d. the Rockefeller family estate in upper New York.

10. Dining "alfresco" means
a. by candlelight.
b. a buffet supper.
c. at a sidewalk cafe.
d. outdoors.

Answer Key to the Cultural/Regional Uppercrust Savvy Test (CRUST) below.










1. C
2. B
3. D
4. A
5. B
6. B
7. A
8. C
9. C
10. D

 
Comments: Post a Comment

<< Home
Formerly GOD'S LONELY MAN

ARCHIVES
08/01/2002 - 09/01/2002 / 09/01/2002 - 10/01/2002 / 10/01/2002 - 11/01/2002 / 11/01/2002 - 12/01/2002 / 12/01/2002 - 01/01/2003 / 01/01/2003 - 02/01/2003 / 02/01/2003 - 03/01/2003 / 03/01/2003 - 04/01/2003 / 04/01/2003 - 05/01/2003 / 05/01/2003 - 06/01/2003 / 06/01/2003 - 07/01/2003 / 07/01/2003 - 08/01/2003 / 08/01/2003 - 09/01/2003 / 09/01/2003 - 10/01/2003 / 10/01/2003 - 11/01/2003 / 11/01/2003 - 12/01/2003 / 12/01/2003 - 01/01/2004 / 01/01/2004 - 02/01/2004 / 02/01/2004 - 03/01/2004 / 03/01/2004 - 04/01/2004 / 04/01/2004 - 05/01/2004 / 05/01/2004 - 06/01/2004 / 06/01/2004 - 07/01/2004 / 04/01/2005 - 05/01/2005 / 07/01/2005 - 08/01/2005 / 08/01/2005 - 09/01/2005 / 09/01/2005 - 10/01/2005 / 10/01/2005 - 11/01/2005 /


Powered by Blogger